Σπαστικό είναι

Ανταποκρίνομαι στην πρόσκληση των φιλτάτων Eólica και Πράσινης Νεράιδας και παραθέτω εδώ, προς τέρψιν σας, μια λίστα καταστάσεων που θεωρώ σπαστικές! Κανονικά η λίστα θα έπρεπε να έχει 5 πράματα αλλά, επειδή είναι το χόμπυ μου να παραπονιέμαι, βρήκα περισσότερα απ' όσα έπρεπε (κατ' ακρίβειαν, λέω λιγότερα απ' όσα θα ήθελα). Αναφέρω εδώ, λοιπόν, κάποιες καταστάσεις που βιώνω αρκετά συχνά. Η σειρά είναι τυχαία.

Σπαστικό είναι:

1. Να έχω να κάνω δημιουργική δουλειά (πράμα που απαιτεί απομόνωση και πολλές εσωτερικές διεργασίες) και η μούσα να κάνει απεργία. Δηλαδή: Να κάθομαι με τις ώρες να κοιτώ το χαρτί ή την οθόνη του υπολογιστή και να κολλάω, να μή ξέρω από που να αρχίσω, να μήν ξέρω γιατί να γράψω έτσι κι όχι αλλιώς (είμαι αναποφάσιστο και αναβλητικό άτομο γενικά). Και επιπλέον να έχω και προθεσμία (deadline)... Αααργκ!!!

2. Να ανακαλύπτω συνέχεια ότι όλες οι κοπέλες που μ' αρέσουν έχουν την τέλεια σχέση με τον τέλειο άνδρα εδώ και πέντε χρόνια. Γκαντέμης λέμε!

3. Να καθαρίζω το σπίτι απ' άκρη σ' άκρη και αφού τελειώσω, όταν κουρασμένος και καταϊδρωμένος κάθομαι να πιώ ένα καφέ, να πάει πάντα κάτι στραβά (βλέπε: καφές που χύθηκε κατά λάθος - ούψ!) και λερώνονται όλα πρίν προλάβω να απολαύσω την μισή μου αρχοντιά (βλ. καθαριότητα) έστω και για 5 λεπτά. Τα νεύρα μου!!!

4. Να αγοράζω, όλο χαρά, ψημένα κάστανα από το δρόμο και να ανακαλύπτω ότι είναι όλα χαλασμένα! :(

5. Να χτυπά το τηλέφωνο όταν είμαι στην τουαλέτα (πίστεψε με, συμβαίνει πολύ συχνά! - και όχι, δεν είμαι συνέχεια στην τουαλέτα!)

τώρα τα λίγο πιό σοβαρά "σπαστικό-είναι":

6. Να είμαι δέσμιος καταστάσεων. Δηλαδή: Να μαλώνουν οι φίλοι μου μεταξύ τους. Και όταν βρίσκομαι με τον έναν να μειώνει τον άλλο ή να ρωτάει τί είπε ο άλλος γι' αυτόν. Κι εγώ, θέλωντας να κρατήσω και τις δυο φιλίες και να μήν σταματήσω να κάνω παρέα με κανέναν, να ακούω αυτά τα ψυχοφθόρα, να προσπαθώ να τα μπαλώσω και να τους συμφιλιώσω ερήμην τους.

7. Που για ότι κακό γίνεται φταίει η οικονομική κρίση ή μια "ασύμμετρη απειλή" ή οι Αμερικάνοι (εδώ βάζετε και όποια άλλη εθνικότητα ή κοινωνική ομάδα της προτίμησης σας) ή ο Ερμής που είναι ανάδρομος κι όχι οι δικές μας επαναλαμβανόμενες ηλίθιες επιλογές... (σ' αυτό θα επιστρέψω με άλλο πόστ αργότερα)

8. Να αναγκάζομαι να κάνω παρέα με ανθρώπους που δεν έχουν αναζητήσεις. Αυτούς που ποτέ δεν είχαν αμφιβολίες και αυτούς που κάποτε είχαν αμφιβολίες και τώρα δεν έχουν. Αυτούς που είναι δογματικοί. Αυτούς που προσπαθούν να μου πουλήσουν ιδεολογία. Αυτούς που πάντα δέχονται όλα όσα τους λένε, που δεν νοιάζονται να κάνουν τον κόσμο και τον εαυτό τους λίγο καλύτερο. Μεγάλη λίστα, ε;

9. Που συχνά δεν έχω το χρόνο ή το χρήμα για να κάνω αυτά που θέλω. Και δεν ζητώ υπερβολικά πράγματα...

10. Που πάντα, όταν αρχίζω κάτι καινούριο, το φαντάζομαι πολύ διαφορετικό απ' ότι τελικά είναι (βλέπε ρομαντισμός, ευσεβοποθισμοί, βλακεία κλπ) και, εν τέλει, τρώω τα μούτρα μου...









εικόνα εδώ

Κι επειδή γκρίνιαξα αρκετά, αλλάζω το θέμα και καλώ Eólica, Πράσινη Νεράιδα, Δημήτρη, Μαρίνο, Terra Incognita, Neerie και όποιον άλλο θέλει να γράψουν για 5 καθημερινά πράγματα που τους κάνουν να νιώθουν όμορφα. Με πρόλαβε η Sike, αλλά επειδή το σκέφτηκα πρίν το γράψει στέλνω κι εγώ τις προσκλήσεις μου. Θα σας τιμήσω με τα δικά μου πέντε όμορφα σε επόμενο πόστ :)

15 σχόλια:

Demis G είπε...

μμμμμ.... με προ(σ)καλεις!!!

:) :)

..έρχεται :)

Πρασινη νεραιδα είπε...

eida to...
ase kai 8elei poly skepsi,tora diskolevomai na skeftw.
thanks padws, 8a to kanw.

Sike είπε...

αγαπητόν κουνούπιν,

έχει 14 λεπτά της ώρας (έξω το system crash) που ασκούμαι να σου αφήσω σχόλιο. Βλέπεις, έχεις κι εσύ τον τύπο εκείνο σχολιασμού (πού στο καλό τον βρίσκετε;;) που μου κάμνει τη ζωή μαύρη (βλ. εόλικα, αχάπαρη, dreamer, apparos, κ.α).

γι'αυτό, εις ένδειξη διαμαρτυρίας, εξήχασα τι ήταν να σου πω. Γράφε εσύ, ώσπου να δω τι εννα γίνει πιον μαζί σας...

Terra Incognita είπε...

Κούνουπε μου αν δεις τζεινη την μούσα, την καριόλα, πέ της ότι τη γυρεύκω τζαι ότι έχω της πολλά ταμένα...
Θέκκιου για τη πρόσκληση. Σύντομα στις οθόνες σας με τις απαντήσεις..:)

Talk Show Host είπε...

Και εγώ με τη σειρά μου έχω πολλά ταμένα στην μαυρογέριμη τη μούσα... ουφφουυυυυυ.... Σπάζει με κάθε φορά και διαλύει με κυριολεκτικά... Κατα βάθος όμως - μεταξύ μας - απολαμβάνω το !!!

Καλό ξημέρωμα !

Eólica είπε...

χεχεεχε πολλά καλό κούνουπε!
Για το 3 φταίει ο νόμος του Μέρφυ, είπαμεν τα, μεν τα ξαναλαλούμεν. Μαύρη τζιαι γέριμη γκαντεμιά!
Για το νούμερο 7, είπες κάτι που σκέφτουμαι έσιει πάρα πολύν τζιαιρό τζιαι έλεγα να κάμω ένα ποστ σχετικό! Πάω να κάμω ένα σύντομο όμως και θα επανέλθω!
Ευχαριστώ για την πρόσκληση, θα ανταποκριθώ λίαν συντόμως....!

nic είπε...

2, 5, 7, 8, 10: ό,τι πιο εκνευριστικό!!!!!

υ.γ. η μούσα μου εμένα είμαι εγώ ;)

περαστικά μας...

jf είπε...

Απεργεί η μούσα σου γιατί προσπαθείς να τη τσιμπήσεις αντί να γευτείς το νέκταρ της. Μόνο τα θηλυκά τσιμπούν και πίνουν το αίμα μας. Άλλαξε μέθοδο, λοιπόν… :))

[Στο προφίλ σου δηλώνεις εραστής της τέχνης και όχι ερασιτέχνης… μήπως εννοείς όχι επαγγελματίας της τέχνης?]

jacki είπε...

Όντως πολύ σπαστικό.. Είδικά αυτό με τα κάστανα.. Ή να τρως πασατέμπο και εκεί που όλα είναι καλά το τελευταιο να είναι πικρό και να σε χαλάει όλη τη γεύση.

Λάζαρος είπε...

Εμένα εν με κάλεσες, αλλά είδα φως τζι εμπήκα. Πράματα που με γαληνεύουν είχα γράψει δαμαί:

http://enghnaid.blogspot.com/2009/01/40.html

Εν ήξερα ότι 'έπρεπε' να έχω numerus clausus, τζι έγραψα 43. Αν δεν έχεις κανένα deadline πάλε, έμπα δε τα, Πετί Μουστίκ.

----------
ΥΓ: Εμένα εν πράμα άμα γνωρίσω - μια στα πέντε χρόνια - καμιά συνάδερφο του χαϊρκού, να με καλιεί στο γάμο της μετά που κάτι μήνες τζι ύστερα εγώ να δουλεύκω κάθε μέρα μαζί της τζιαι να λαλώ συνέχεια πουμέσα μου "Ύπαγε οπίσω μουουουουου...";

Γαλάτεια είπε...

:):):)Να 'σαι καλα που μ'εκανες και γελασα τοσο!!!

Leni είπε...

Όλα τα λεφτά ο Garfield! :P
"The mother of all oxymorons", LOL

10. Ναι, αλλά εννεν ωραία άμα το ξεκινάς; :/ (ίσως να είμαι addicted στο μούτρα-eating)

Sike είπε...

αρκούν τα καλά σου! ελπίζω να εν επειδή εν πολλά τζιαι προσπαθείς να τα ποθκιαλέξεις :P

Κουνούπι είπε...

@ Δημήτρης:
Περιμένω τη λίστα με τα πράματα που σε κάμνουν να νιώθεις όμορφα!

@ Πράσινη Νεράιδα:
Merci καλή μου. Είδα την ανάρτηση σου κι είναι πολλά ωραία :)

@ Sike: 1. LOL!

@ Terra Incognita:
Άσε, της μούσας της καριόλας ετοιμάζω της πππόστ ειδικά για λλόου της. Μή ξεχνάς τη λίστα με τα πράματα που σε κάμνουν να νιώθεις όμορφα :)

@ Talk Show Host:
Είπαμε για την μαυρογέριμη τη μούσα... Κι ευχαριστώ για την ανταπόκριση στην πρόσκληση μου :)

@ Eólica:
Τούτον τον κύριο Μέρφυ αν τον εύρω πούποτε έννα τον σαπίσω στο ξύλον! Γκαντεμιά δε λές τίποτα! (άσχετο: το γκαντέμης βγαίνει από το god damned). Φενκς για τη διαφήμηση στο 7. Αναμένουμε και τη λίστα με τα όμορφα :)

@ Neerie:
Περαστικά μας! Παρεμπιπτόντως: Είσαι μούσα; Ψάχνεις για δουλειά; Να σε εργοδοτήσω!

@ JamanFou:
Αν δεν έρθει σύντομα η κυρία μούσα δε θα θέλω να γευτώ μόνο το νέκταρ της. Θα την κάμω στα κάρβουνα με το λεμόνι και τη ρίγανη!!! Απάντηση για το άλλο: Φοιτητής, δεν βγάζω ακόμα το ψωμί μου από αυτό. Αλλά κάποια μέρα θα το έχω επάγγελμα.

@ jacki: :)

@ Λάζαρος:
Δεν σε κάλεσα επειδή μου φαίνεται πιό σοβαρό το μπλόγκ σου γενικά και είπα δε θα ασχοληθείς με τέτοια. Είχα λάθος τελικά. Την είδα την ανάρτηση με τα "γαληνευτικά" και εν πολλά ωραία :)

"Ύπαγε οπίσω μουουουουου..." LOL! Πόσες φορές κι εγώ...

@ Γαλάτεια είπε...
Ευχαριστώ! :)

@ Leni είπε...
Garfield fan all the way! Το υπουργείο Βλακείας προειδοποιεί: Το μούτρα-eating μπορεί να βλάψει σοβαρά την υγεία σας!
Άσε το έχω κάνει επιστήμη! Κάθε φορά γμτ!!!

@ Sike: 2. Αρκούν επειδή σήμερα έχω τες μαύρες μου και δεν μπορώ να γράψω για τούτα. Σύντομα. Υπόσχομαι να γράψω μπόλικα :)

jf είπε...

Επανέρχομαι στο δεύτερο: να εύχεσαι να μείνεις ερασιτέχνης [=εραστής της Τέχνης] και όχι επαγγελματίας!! ...και δεν εννοώ ασφαλώς το θέμα της επιβίωσης...
Την κουλημέρα μου

Δημοσίευση σχολίου

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε!