Τελευταίο της άνοιξης...


Πρίν από λίγο αποχαιρέτησα την άνοιξη. Πήγα μια βόλτα από την παραλιακή για να δώ το ηλιοβασίλεμα. Αγόρασα ένα καφεδάκι από το πάρκο δίπλα και κάθισα στην τσιμεντένια προβλήτα να χαζέψω τα κύματα. Άκουγα αυτό.





Έστριψα πρόχειρα ένα τσιγάρο. Σήμερα, σκέφτηκα, είναι και η παγκόσμια μέρα κατά του καπνίσματος. Αλήθεια, πότε είναι η παγκόσμια μέρα κατά του αλκοόλ (που είναι πολύ πιο επικίνδυνο); Μπορούμε, άραγε, να ονειρευόμαστε μια ζωή χωρίς απαγορεύσεις;

Άναψα το τσιγάρο και ρούφηξα το ηλιοβασίλεμα. Η άνοιξη τέλειωσε αλλά το καλοκαίρι ακόμα αργεί. Στο μεταξύ (τους) θα επιβιώσουμε.

Αυτά για τώρα. Έχω λαλήσει απ' το διάβασμα...

Κ

8 σχόλια:

Diasporos είπε...

Ωραίο το τελευταίο ηλιοβασίλεμα της άνοιξης.! Εζήλεψα το τσιγάρον τωρά, έκοψα το πρίν 5 χρόνια μα πεθυμώ το άμα θωρώ τη θάλασσα.

Άτε, δκιάβασε τζιαι όπου να 'σαι τελειώννεις.

Πρέπει να μπούχτησες που μουσική. Ξέρω καλά το συναίσθημα.

ρίτσα είπε...

χωρίς απαγορεύσεις;
όχι δε γίνεται
απαγορεύσεις είναι τα όρια
δεν γίνεται ζωή χωρίς όρια γιατί είμαστε θνητοί
αυτό που θα ήταν καλό θα ήταν οι απαγορεύσεις να προέρχονται από εμάς

μήπως όμως προσπαθείς να δικαιολογηθείς στον εαυτό σου χρησιμοποιώντας το αλκοόλ;

ρίτσα είπε...

to tragoudi pou mas evales aresen mou omws

dokisisofi είπε...

ωραία φάση

maria είπε...

ωραίες αισθήσεις, καλό διάβασμα!

Κουνούπι είπε...

Διάσπορε, κι εγώ πρέπει να το κόψω, αλλά η στιγμή ήταν ωραία.
Ναι, εμπούχτησα, αλλά όι που την μουσική. Η μουσική, είπαμεν, πάντα σώζει με. Δουλεύκω τωρά την διπλωματική μου. Βασικά έγραψα ένα κομμάτι για συμφωνική - που δυστυχώς δεν θα παιχτεί ποτέ - και τωρά καθαρογράφω το στον υπολογιστή και θα το κάμω και μιαν ανάλυση. Εμπούχτησα να κάθουμαι μπροστά που τον υπολογιστή. Το αυχενικό, το carpal tunnel και η μυωπία με περιμένουν στη γωνιά...

Ρίτσα, άλλον οι απαγορεύσεις και άλλον το μέτρο. Δεν προσπαθώ να δικαιολογήθώ με το αλκοόλ. Απλά διαπιστώνω μιαν υποκρισία από μέρους της κοινωνίας και του κράτους. Έρχεται η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, δικαιολογημένα, γιατί είναι μια βρωμερή συνήθεια που ενοχλεί τους τυχερούς που δεν εθιστήκαν στον καπνό. Όμως το αλκοόλ, που είναι πολύ πιο εθιστικό και επικίνδυνο (όχι απλά για τον εθισμένο αλλά και για τους γύρω του), δεν έχει απαγορευτεί. Σκέψου, θα προτιμούσες ο άντρας σου να είναι αλκοολικός ή καπνιστής; (σε ποιά περίπτωση θα τρώεις λιγότερους πάτσους δηλαδή;) Θα προτιμούσες πηγαίνοντας βόλτα με το αυτοκίνητο ο οδηγός να καπνίζει ή να πίνει; Διάλεξε!

Δοκισήσοφη και Φαιρυλάνδη, ευχαριστώ σας!

Γαλάτεια είπε...

Κουνουπακι,περασε αν θελεις να παραλαβεις το βραβειο φαντασιας που μου χαρισαν κι εγω χαριζω με την σειρα μου σε 5 ατομα.Εισαι ο πρωτος και καλυτερος που το αξιζει!
Φιλιά!

dokisisofi είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Δημοσίευση σχολίου

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε!