Ο Θεός έφτιαξε τους δεινόσαυρους...


(Βασισμένο σε αληθινή ιστορία).

Πώ-πω τί γένεια!... Βαριέμαι. Καλύτερα να ήμουν σπίτι και να έβλεπα κινούμενα σχέδια. Ας κάνω, όμως, αυτή τη μικρή θυσία για να πάω στον Παράδεισο... Πώς είναι ο παράδεισος; Δεν ξέρω αλλά ξέρω ότι δεν θέλω να πάω στην κόλαση γιατί έχει φωτιές και ένα κύριο με κέρατα. Έτσι λέει ο πάτερ. Πώ-πω τι γένεια!... Τα γένεια του πάτερ έχουν χρώμα γκρίζο και μαύρο και άσπρο. Και η μύτη του είναι πολύ μεγάλη. Δεν πρέπει να τον κοροϊδεύω όμως, επειδή σίγουρα είναι άγιος... Η Αννούλα έχει βάλει το δάκτυλο στη μύτη της και ο Αντωνάκης δαγκώνει το μολύβι του. Νομίζω άρχισα κι εγώ να πεινάω. Καλύτερα να ήμουν σπίτι τώρα και νά 'τρωγα μεσημεριανό... Χμμ. Κατηχητικό είναι όταν μένεις στο σχολείο μετά το μάθημα και πεινάς. Και σκέφτεσαι συνέχεια το φαγητό... Ά τί καλα! Ο πάτερ μας έδωσε δωράκι μια εικονούλα. Θα την βάλω στον τοίχο δίπλα από αυτή του Σνούπι... Λές να τον ρωτήσω; Θα τον ρωτήσω.

-Πάτερ, ο Θεός έφτιαξε τον Αδάμ και την Εύα;
-Ναι τέκνον μου.
-Μα... χθές είδα ένα ντοκυμανταίρ που έλεγε ότι ο άνθρωπος προήλθε από τους πιθήκους.
-Ε;
-Άρα, μήπως ο Αδαμ και η Εύα ήταν πίθηκοι;
-Όχι! Αυτά, τέκνον μου, είναι ψέματα. Τα λένε οι άνθρωποι που δεν πιστεύουν στο Θεό και είναι κακοί!
-Μα αφού το είπε στην τηλεόραση...
-Μην πιστεύεις ότι σου λένε!
-Εχμ...
-...
-Και οι δεινόσαυροι;
-Οι δεινοσαυροι τί;
-Τους έφτιαξε κι αυτούς ο Θεός;
-Ναι τέκνον μου. Ο Θεός έφτιαξε τα πάντα.
-Μα έχουν εξαλειφθεί!
-...
-Άρα, του Θεού δεν του άρεσε αυτό που έφτιαξε και γι' αυτό τους σκότωσε όλους;
-Ναι τέκνον μου. Τους σκότωσε για να μην κυνηγούν τους ανθρώπους.
-Άρα ο Θεός έκανε λάθος;
-...

Κάποτε, πρίν από χρόνια όταν ήμουν ακόμα στο δημοτικό, πήγα κι εγώ μια φορά στο κατηχητικό (επειδή όλα τα παιδάκια στην τάξη μου πήγαιναν και ήθελα κι εγώ να δω τί είναι αυτό το πράγμα το τόσο σπουδαίο, για το οποίο οι συμμαθητές μου κάθονταν μετά το μάθημα στο σχολείο). Το συμβάν που έχω περιγράψει συνέβηκε τότε. Οι απορίες μου ήταν πολύ ειλικρινείς και αθώες. Το αν πήρα απαντήσεις κρίνετε το εσείς.

Αφορμή για αυτή την αφήγηση υπήρξε η ανάρτηση και τα σχόλια στο μπλόγκ της αγαπητής Κροτ για τους τηλε-ευαγγελιστές και τα εξαιρετικά τους σχόλια περί σεισμών, λοιμών και καταποντισμών. Θεός φυλάξοι!

Κ

εικόνα από εδώ

9 σχόλια:

Sirilos είπε...

Ο θεός έφτιαξε τους δεινόσαυρους και οι άνθρωποι το αεροζόλ και τόσα άλλα καταστρεπτικά μέσα για να εξουδετερώνουν τα ¨κακά" δημιουργήματα....

Χρειαζόμαστε τελικά τις όποιες θρησκείες για να μας πούν για την καταφανή πτώση του ανθρώπου;

3 - 4 μέρες μετά τον καταστρεπτικό σεισμό στην Αϊτή πέρασε ήδη ως 5ο και 6ο θέμα στην επικαιρότητα. Αρκεί μία ηλεκτρονική αναζήτηση στους τίτλους των ειδήσεων στο διαδίκτυο. Αναρωτήθηκε κανείς πόσοι άνθρωποι είναι ακόμη θαμμένοι κάτω από τα ερείπια;

Ο άνθρωπος ζητά απαντήσεις γύρω του πολλές φορές για πράγματα που οι ερωτήσεις είναι εξ' ορισμού άχρηστες....

Είμαστε άχρηστοι γιατί ευαγγελιζόμαστε μία κοινωνική πρόοδο την οποία την αντιλαμβανόμαστε ως περαιτέρω βύθιση σε έναν υλικό ευδαιμονισμό όταν ο μισός πλανήτης πεινά και πεθαίνει από ασιτία...

Ας είμαστε ευγνώμονες που έστω η Βίβλος, ο παπούλης και άλλα απρόοπτα αποβλακώνουν όλον αυτόν τον πάσχοντα κόσμο που δεν επαναστάτησε εναντίον μας να μας πετσοκόψει γιατί τους υποσχόμαστε ένα καλύτερο αύριο και ταυτόχρονα γεμίζουμε τις τσέπες μας από το δράμα τους.

Βλέπε εργασιακές συνθήκες στην Κίνα, παιδάκια που πεθαίνουν από ασιτία και HIV στην Αφρική και τόσα άλλα που περνούν απαρατήρητα.

Όταν η ελπίδα πεθάνει, αυτή που απορρέει από τις θρησκείες θα πεθάνουμε όλοι μαζί γιατί θα αλληλοσκοτωθούμε μοιράζοντας ευθύνες...

Σόρρυ αν το βάρυνα πολύ αλλά θεωρώ την ανάρτησή σου πολύ εύστοχη και κατάλληλη για προβληματισμό...

Τα χαιρετίσματά μου και τις ευχές μου για την νέα χρονιά!!!

Mana είπε...

ανεξαρτήτως πίστης πάντως, είναι τρομερά ευθυνοφοβικό να λέμε ο θεός φταίει για το ένα και για το άλλο ή γιατί δεν κάνει το καλό σε όλο τον κόσμο. ο καθένας ξεχωριστά γιατί δεν κάνει κάτι και περιμένει από το Θεό; θέλουμε για παράδειγμα θεία φώτιση για παράδειγμα να βοηθήσουμε στο σεισμό; Καθόμαστε στους καναπέδες μας, μέσα στη ζέστη του σπιτιού μας έχοντας του κόσμου τα καλά και απορούμε για τα πράγματα που δεν πάνε καλα.

Γαλάτεια είπε...

Καλοοο!!!
Καλησπερες!

b|a|s|n\i/a είπε...

οι θεοί όλοι είναι δημιούργημα μερικών ανθρώπων προσπαθώντας να εξηγήσουν τα άγνωστα και (ίσως) να ελέγχουν τον φόβο των ανθρώπων των υπόλοιπων για αυτά τα άγνωστα. της ζωής. του θανάτου.
ότι υπάρχει δύναμη ανώτερη υπάρχει. και αυτήν που ξέρουμε και αισθανόμαστε κάθε στιγμή είναι της φύσης η δύναμη.
και μοιάζει τρομακτικό όλοι αυτοί οι λεγόμενοι εκπρόσωποι των θρησκειών να μαζεύουν τόσο πλούτο που δεν ξοδεύεται σε χιλιάδες ζωές και να υπάρχει έστω και ένας άπορος.
καλησπέρα σου!

Кроткая είπε...

ωραίο, Κουνούπι! Και ωραίο σκίτσο, πολύ ωραίο!

ξαναπήγες στο κατηχητικό;

Το σχόλιο της Μάνας είναι πολύ σωστό, και το ποστ αυτό ακριβώς κατακρίνει. Το γεγονός ότι κάποιοι πιστεύουν ότι οι Αϊτινοί τιμωρήθηκαν από το Θεό επειδή ήταν αμαρτωλοί!

αλέξης είπε...

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα πάει ο παπάς τον τάπωσε ο πιτσιρίκος! γειά σου κουνούπι!

~ Χρυσόψαρο ~ είπε...

Πρέπει να ήσουνα πολύ αφασία παιδάκι! χαχα!!

Πολλοί ακόμα πιστεύουν και τρέμουν τη "θεία δίκη".Προσπαθούν να δώσουν λόγο σε κάτι με κάτι τέτοιες χαζές δικαιολογίες.Γιατί αποποιούμαστε τις ευθύνες από τα πάντα. Και δεν μιλάω μόνο για ότι έγινε στην Αϊτή.

maria είπε...

και εγω πηγαινα κατηχητικο, έκανα συλλογη τις εικόνες, όπως κάνουν τώρα συλλογη τους παίκτες. όπως πολύ σωστά λέει ο φιλος βασνια υπάρχει μια ανώτερη δύναμη την οποία ο καθένας βαφτίζει όπως θέλει. καλησπέρα είπα?

Κουνούπι είπε...

Sirilo, μαύρη μαυλίλα αλλά σωστά τα λές, αν και απαισιόδοξος. Να αλληλοκεραστούμε βάλιουμ; (Btw να γράφεις πιο συχνά)

Mana, καλωσόρισες.

Προφανώς ο Θεός δεν έχει καμία σχέση με το σεισμό ούτε με τους εν λόγω τηλε-ευαγγελιστές. Λοινόν: Ένας κεραυνός πέφτει και καίει μια γίδα. Ο βοσκός θα πεί ότι τον τιμώρησε ο Δίας. Σκέψου το. Η ερμηνεία που θα δώσεις εξαρτάται από την κοσμοθεωρία σου. επειδή αν είσαι άθεος τότε όλα αυτά σου φαίνονται φαιδρά. Αν είσαι θρησκευόμενος, όμως, πρέπει να αποφασίσεις αν θεωρείς ότι ο Θεός είναι παρών αλλά φαινομενικά αδιάφορος ή έχει περίεργη αίσθηση του χιούμορ και μας "δοκιμάζει". Λίγο σαδιστικό μου ακούγεται όμως το να μας "δοκιμάζει" αφού εξάλλου υποτίθεται ότι είναι ο Θεός της Αγάπης.

Οι τηλε-ευαγγελιστές λένε τα χαζά τους, ότι δηλαδή ο Θεός τιμώρησε τους Αϊτινούς επειδή ήταν αμαρτωλοί κτλ κτλ. Αν ο σεισμός γινόταν πχ την ώρα που οι περισσότεροι κάτοικοι ήταν στην παραλία του νησιού και γλίτωναν σχεδόν όλοι, τότε οι τηλε-ευαγγελιστές θα μιλούσαν για θαύμα. Πάντα βρίσκουμε κάτι για να δικαιολογήσουμε τις "πράξεις" του Θεού, ωσάν να χρειαζόταν από εμάς δικαιολογίες. Τροφή για σκέψη, λοιπόν.

Αν όλοι σηκωθούμε από τον καναπέ, όπως εισηγείσαι, τότε όντως μπορεί να αλλάξει κάτι. Και πάλι όμως, ορισμένοι (ίσως ανάμεσα τους κι εγώ) θα το ερμηνεύσουν ως έργο μιας ανώτερης δύναμης, όπως κι αν μπορεί να ονομάζεται αυτή.

Γαλάτεια μου, xx

b|a|s|n\i/a, καλωσόρισες και ευχαριστώ!

Κρότ, δεν ξαναπήγα. Είδα τρείς φορές το "Ιησούς από τη Ναζαρέτ" και θεώρησα ότι ήταν αρκετό για να θεωρώ τον εαυτό μου χριστιανό. Ύστερα μου πέρασε. Το σκιτσάκι δεν είναι δικό μου. Για σκιτσάκια ανάμενε επόμενο πόστ. x

Αλέξη, γειά σου!

Χρυσόψαρο, καλωσόρισες.

Μαρία (φαιρυλάνδη), μή χάνεσαι! Μου έλειψες! Καλησπέρα :)

Δημοσίευση σχολίου

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε!