Το λάθος τραίνο...


Άμα πάρεις λάθος τραίνο, όπου και να κατέβεις, πάλι λάθος θά 'ναι.

Κι εμείς έχουμε την ίδια κατεύθυνση εδώ και χρόνια, σαν να κυλάμε πάνω σε ράγες... Με φρίκη θυμάμαι πως πρίν από δυο χρόνια ένας καλός φίλος μου έλεγε πως η κατάσταση της Ελλάδας θυμίζει την Αργεντινή πρίν την οικονομική κατάρρευση. Μάλιστα, όπως είχαν τα πράγματα, μου έλεγε, η Ελλάδα θα είχε την ίδια κατάληξη. Τότε, εκ πεποιθήσεως αισιόδοξος (εκ φύσεως δυστυχώς όχι), δεν τον πήρα στα σοβαρά και είπα πως αποκλείεται να γίνει κάτι τέτοιο. Το τέλος του παραμυθιού το ξέρετε.

Να, λοιπόν, που υπάρχουν αρκετές ομοιότητες στις δυό περιπτώσεις. Δες:


και μετά βρές τη συνέχεια στον εσυσωλήνα ή δες το ολόκληρο με αγγλικούς υπότιτλους εδώ.

Δεν το χωράει ο νούς μου αυτό που συμβαίνει. Ας είναι η χώρα υπό κατάρρευση, εμείς θα τραγουδάμε τα τραγούδια των ριάλιτι. Άρτον και θεάματα. Και τί γίνεται στους δρόμους; Ακόμα χωρίζουμε τα πρόβατα από τα ερίφια; Θα πάμε στην δική μας διαδήλωση και όχι στη δική τους; Ποιός χρειάζεται, άλλωστε, τους αριθμούς; Οι αριθμοί είναι μόνο για τις στατιστικές, που έλεγε κι ο Γιόζεφ. Ή για να υπολογίζεις τα χρέη στις τράπεζες. Φτάνει πια. Δεν θέλω να μπώ στο λαβύρινθο, να ψάχνω ποιός φταίει. Αυτός, όμως, που έχει το μικρότερο μέρος της ευθύνης, κατά τα φαινόμενα, θα πληρώσει για όλους. Κι αυτός είσαι εσύ κι εγώ κι ο άνθρωπος δίπλα σου. Εσύ πώς θα πληρώσεις; Θα πληρώσεις;

Το λάθος τραίνο μας παίρνει στον λάθος προορισμό. Και λάθος τραίνα δεν έχουμε πάρει μόνο για το ζήτημα της οικονομίας. Αλλά δυστυχώς, πάνω απ' όλα πρέπει να πονάει η τσέπη μας για να δούμε αν πονάει και κάτι άλλο.

Κ

ΥΓ. Κύριοι δυστυχώς επτωχεύσαμεν. Όμως, τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα.

η φωτογραφία της ανάρτησης είναι του κύριου Steve Barth, και η ιστοσελίδα του εδώ.

Update:

Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω. Σκεφτόμουνα σήμερα το πρωί τους στίχους αυτού και ανατρίχιασα. Θα μπορούσε να είχε γραφτεί σήμερα. Μετά έμαθα τα νέα για τους νεκρούς στην Αθήνα. Αναστατώθηκα και πραγματικά λυπάμαι. Λυπάμαι για όσα έγιναν. Λυπάμαι που τα πράγματα έφτασαν εδώ. Λυπάμαι που δεν είμαι εκεί για να κατέβω κι εγώ στην πορεία. Εδώ όμως δεν κάνει να φωνάζω συνθήματα. Δε θέλω να μείνω στα λόγια. Φτάνει.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=g91nP509-0U&feature=related

Αndreas

Unknown είπε...

Πρώτη φορά στη ζωή μου που πονάω πραγματικά για αυτή την κωλοχώρα...

Ανώνυμος είπε...

πόσο δίκαιο έχεις, δυστυχώς...

Ανώνυμος είπε...

Ἀγαπητὸ κουνούπι,
ἡ κατάσταση γιὰ τὴν Ἑλλάδα ἀλλὰ καὶ γιὰ τὸν Ἑλληνισμὸ εἶναι τραγικὴ ὅμως δὲν πρέπει νὰ γίνεται κανεἰς ἀπαισιόδοξος. Πολλὲς φορὲς τὰ λάθη μου μὲ βοηθήσανε, ἐνὼ τὰ ὄνειρά μου ἀποδειχθήκανε φροῦδα. Ὅταν βρεθεῖς σὲ λάθος σταθμό, δὲς γύρω σου, ἴσως ἐκεῖ νὰ βρεῖς κάτι ποὺ δὲν φαντάστηκες, ἀλλὰ νὰ εἶναι αὐτὸ ποὺ χρειάζεσαι.

Λεμέσια είπε...

Μου θύμισες τους στίχους του Μάνου Ελευθερίου...
"Εσύ όπου να πας, σ' όποιο ταξίδι,
σε λάθος στάση θα κατεβείς."
http://www.youtube.com/watch?v=dqcDYihCH9Y

Ας ελπίσουμε, ότι δε θα έρθουν χειρότερα. Δυστυχώς, τίποτα δεν έχει σταθεροποιηθεί ακόμη...

Την καλημέρα μου, Κουνούπι...

izydoor είπε...

πολύ καλό κούνουπε.
απορώ, πώς υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που το αντιμετωπίζουν πατριωτικά, μιλώντας για τα πάθη του ελληνισμού, δε βλέπουν ότι το πρόβλημα δεν αφορά στενά τον ελλαδικό χώρο και ούτε φυσικά τον (ποιον;;;) τον ελληνισμό;
δεν ξέρω αν έπεσε στα χέρια σου το τελευταίο γελοίο κείμενο του θεοδωράκη;
αν δεν το χεις να στο πέψω.

αυτό που λες είναι πολύ σωστό, στο δρόμο δε μπορούμε πια να μετράμε κεφάλια και αριθμούς, όμως μην είσαι σίγουρος ότι αυτό δεν το έχουν καταλάβει πάρα πολλοί από αυτούς που κατεβαίνουν.

και καλά κάνεις και είσαι αισιόδοξος (έστω και εκ πεποιθήσεως!) γιατί την τελευταία κουβέντα δεν την είπαμε ακόμα.
όπως και στην περίπτωση της αργεντινής, δεν μοιραζόμαστε καμία πατρίδα με τους κεφαλαιοκράτες και τις πολιτικές τους μαριονέτες.

ρίτσα είπε...

μα το είδες το σκηνικό του γκρικ ίδολ; θέλεις γυαλιά του ήλιου με τόσα φώτα.πέρα βρέσιει. και τι έγινε τελικά η αργεντινή;

Joy Tears είπε...

Εδώ ταιριάζει η φράση..."Εδώ ο κόσμος καίγεται και το μ.... χτενίζεται!!"
Αντί να δουν τι θα κάμουν με τον κόσμο που έχασε τις δουλειές του, που θα πεινάσουν αν δεν πείνασαν ήδη...διοργανώνουν διαγωνισμούς χορού και τραγουδιών και Eurovision!! Λες και δεν υπάρχουν ήδη αρκετοί τραγουδιστές!
Κρίμα τον πολιτισμό των Ελλήνων!!

aphtha είπε...

Αν για κάτι θαυμάζω την Κύπρο είναι η διαφυγή της από αυτή τη νοοτροπία της παρακμής. Τι περιμένεις από ένα έθνος ανεπρόκοπο όπως το ελληνικό; Θέλουμε πάλι το format μας.

ΥΓ: Ανατρίχιασα με το τραγούδι.

Ανώνυμος είπε...

Xaire konops! Kati wraio pou akousa: " Otan mpeis se lathos treno, se opoia stasi kai na kateveis lathos tha eisai" . Opote meneis ekei, pianesai apo to rimadi to vagoni opou se paei.Akoma ki an tha peseis sto keno. Einai to treno sou.
(Asxeton me to thema. Mono me to thema omws asxeto).
Geia...

( mantepse poia)

Ανώνυμος είπε...

apistefto! Twra eida oti eixes kai keimeno kai oxi mono fwtografia kai grafoume to idio pragma! gdoup!

ΦΛΕΓΟΜΕΝΟΣ είπε...

μην ανησυχείς

ΔΙΟΤΙ όλοι έχουμε εκείνον τον κόμπο στο στομάχι Που δεν ξέρουμε πως να τον μεταφράσουμε

ένας πόνος που δεν περνά ούτε με σουβλάκι, ούτε με γάλα μαγνησίας


"Η Ελλάδα μπορεί να μη πεθαίνει, αλλά αν ροσπαθήσουμε λίγο ακόμη, μπορεί και να τα καταφέρουμε"

NOSTOS είπε...

Δυστυχως η ευτυχως το προβλημα φαινεται να ειναι σε πρωτη φαση προβλημα που αφορα τις χωρες της ευρωζωνης..ομως πιστευω οτι συντομα αυτη η οικονομικη καταρευση θ'αγγιξει και αλλες χωρες εκτος ζωνης.Σε βαθος χρονου η καταστση θα γινει παγκοσμια...και το τραινο ειδικα τωρα που μηχανοδηγοι ειναι η "κυριοι" του Δ.Ν.Τ και η "κυρια"Μερκελ, δεν ξερω αν θα σταματησει την τρελη του πορεια χωρις να εκτροχιασθει

Δημοσίευση σχολίου

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε!