μετά μουσικής...

Ναι, το ξέρω, δεν τό 'χω καθόλου με το γράψιμο αυτό τον καιρό. Και δεν ήθελα να ξεπέσει το βλογ σε επίπεδα τζούκμποξ, αλλά παρά να βάλω λουκέτο... Θα κάνεις υπομονή.

Είναι λίγος καιρός τώρα που έχω ξαναπορωθεί με τα Βουλγάρικα πολυφωνικά τραγούδια. Το διάβασμα βλέπεις. Είμαι άνθρωπος που αγχώνεται με την πολλή ησυχία, άρα όταν διαβάζω πρέπει κάτι να ακούω για να ησυχάζω. Και αυτές τις μέρες ακούω τραγούδια τέτοια. Για κάποιο λόγο τα νιώθω πολύ οικεία.

Ψάχνοντας, που λές, στον "εσυσωλήνα" βρήκα αυτό το υπέροχο κομμάτι που δεν το έχω σε cd και τρελλάθηκα. Μα είναι τέλειο και το ακούω συνέχεια! Πάρε να ακούσεις. Άκουσε το κατά προτίμηση νύχτα. Γενικά, σ' αυτό το βλογ να μπαίνεις νύχτα γιατί πάντα βράδυ σου γράφω με διάθεση νυχτερινή. Και όπως ξέρεις, της νύχτας τα καμώματα... Σταματάω τώρα. Άκου!



Έχω φίλους Βούλγαρους και δεν θέλω να τους ρωτήσω γι' αυτό το κομμάτι. Είναι υπέροχο που δεν ξέρω τί λένε τα λόγια. Μπορώ να το ακούω και να φαντάζομαι διάφορα. Και απλά να ταξιδεύω.

Στο επανειδείν...

Κ

7 σχόλια:

Ουφ! είπε...

είναι υπέροχο! τι θα μου πρότεινες να αγοράσω / κατεβάσω;

Κουνούπι είπε...

"The Mystery of Bulgarian Voices" ή "Le Mystere des Voix Bulgares" ανάλογα με το πού θα το ψάξεις. Είναι 4 άλμπουμ με αυτό το όνομα. Και γενικά ότι άλλο βρείς από a capella παραδοσιακό Βουλγάρικο δύσκολα θα είναι σκάρτο... ;) Χαιρετώ!

Leni είπε...

Τέλειο όμως; Όντως έχει κάτι οικείο, κάτι που δεν μπορώ να προσδιορίσω.

Leni είπε...

Ήρτε μου τούτο

Κουνούπι είπε...

Μεγάλη αγάπη το τραγουδάκι που λές καθώς και το "Παράπονο" που λέει συνήθως πρίν από αυτό η Ελευθερία μας...

Ναι, είναι οικείο. Γενικά σ' αυτή τη γωνιά της υφηλίου είμαστε όλοι αδερφάκια. Και ο Αρμένης ο Yazdjian που το έγραψε αυτό που λές αδερφάκι μας είναι:
http://www.youtube.com/watch?v=hVcRT31T0-A

Χαιρετώ ;)

Κουνούπι είπε...

Ούπς λάθος! Παραδοσιακό αρμένικο είναι αυτό που είπα πρίν!

Leni είπε...

Αγαπημένο Παράπονο, αγαπημένη Ελευθερία.

Δημοσίευση σχολίου

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε!